Actualiteiten

Vraag JCS advies partners
Vraag JCS advies partners

Economie voor ondernemers

 • Geen extra Gronings gas uit de grond om gasprijs te verlagen
  by NU.nl/ANP on 8 oktober 2021 at 10:47

  De hoge gasprijs als gevolg van de schaarste zal er niet toe leiden dat er toch meer aardgas in Groningen zal worden gewonnen, zeggen demissionair ministers Kajsa Ollongren (Wonen) en Stef Blok (Economische Zaken) vrijdag. De optie om de gaswinning op te schroeven wordt alleen opengehouden "voor extreem koude winters, en niet voor prijsstijgingen", zegt Ollongren.

 • Kleine energieleveranciers passen massaal aanbod aan door hoge gasprijs
  by Ruben Van Lent on 8 oktober 2021 at 09:15

  Energieleveranciers veranderen massaal hun aanbod sinds de gasprijs nieuwe records bereikt, bevestigt vergelijkingssite Independer en blijkt uit een rondgang van NU.nl. Ze geven geen kortingen meer en vele bieden tijdelijk geen langlopende contracten aan. Een enkel bedrijf zegt bestaande contracten op omdat de levering in gevaar komt.

 • Omzet van Chinese vastgoedbedrijven stort in door wankelend Evergrande
  by NU.nl/ANP on 8 oktober 2021 at 08:37

  De crisis bij het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande veroorzaakt veel problemen bij andere projectontwikkelaars in het land. Grote ontwikkelaars zagen hun omzet vorige maand met gemiddeld 36 procent teruglopen en er wordt gevreesd voor een domino-effect als Evergrande omvalt.

 • Dick Benschop blijft nog zeker vier jaar langer de baas van Schiphol
  by NU.nl on 8 oktober 2021 at 08:24

  Schiphol-topman Dick Benschop is door de raad van commissarissen benoemd voor een tweede termijn, maakt de luchthavengroep vrijdag bekend. Hiermee blijft Benschop tot zeker mei 2026 aan boord als CEO.

 • Mozaïek van vuurwerkverboden, maar branche verwacht toch hogere omzet
  by Tom van Gurp en Eva Schouten on 8 oktober 2021 at 07:41

  Wie tijdens de aankomende jaarwisseling siervuurwerk wil afsteken, mag dat niet overal in Nederland, blijkt uit een rondgang van NU.nl langs de tien grootste steden. Waar er in Rotterdam en Nijmegen een volledig afsteekverbod geldt, mogen inwoners van Den Haag en Breda wel zelf een lont aansteken. Andere steden zetten in op een toekomstig vuurwerkverbod en de gemeente Amsterdam maakt haar besluit vrijdag bekend. De vuurwerkbranche rekent evengoed op een hogere omzet dan een jaar eerder.

Vraag JCS advies partners
Vraag JCS advies partners

Over de beurs

 • Wall Street terughoudend richting banenrapport
  on 8 oktober 2021 at 12:30

  De Amerikaanse futures voorspellen vrijdag een vrijwel vlakke opening voor Wall Street, in afwachting van het toonaangevende banenrapport dat voor de openingsbel verschijnt. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 een fractioneel verlies ten opzichte van de slotstand donderdag.

 • Europese beurzen lager rond middaguur
  on 8 oktober 2021 at 12:16

  De Europese beurzen noteerden vrijdag licht lager in afwachting van het Amerikaanse banenrapport dat vanmiddag wordt gepubliceerd.  

 • 'Vooruitzichten goud blijven negatief'
  on 8 oktober 2021 at 11:58

  De vooruitzichten voor de goudprijs zijn negatief. Dit schreef ABN AMRO vrijdag in een analyse.

 • Valuta: markt in afwachting
  on 8 oktober 2021 at 11:13

  De euro noteerde vrijdag nog altijd rondom de 1,1560 in een afwachtende markt die voor een bepaling van de richting zich vooral laat leiden door het Amerikaanse werkloosheidspercentage dat vanmiddag wordt gepubliceerd.

 • Unibail aan kop in licht lagere AEX
  on 8 oktober 2021 at 10:58

  De AEX lijdt vrijdagochtend een klein verlies in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport vanmiddag.

Vraag JCS advies partners
Vraag JCS advies partners

Voor en over ondernemers

Vraag JCS advies partners
Vraag JCS advies partners

Voor en over accountants

 • Wereldwijd minimum winstbelastingtarief dichtbij: ook Ierland gaat akkoord
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 8 oktober 2021 at 09:55

  Dwarsligger Ierland gaat toch akkoord met het plan voor een wereldwijd minimum vennootschapsbelastingtarief van 15 procent. Met die internationale maatregel moet belastingontwijking door grote concerns worden tegengegaan. Ierland was tegen dat plan, maar heeft nu bekendgemaakt toch in te stemmen. Het land trok eerder veel grote techbedrijven aan met een winstbelastingtarief van 12,5 procent. Plan

 • Belastingadviseurs pleiten voor aanpassing BOR
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 8 oktober 2021 at 09:13

  Het Register Belastingadviseurs (RB) is voorstander van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR), maar de fiscale regeling leidt door haar complexiteit nog te vaak tot discussies met de Belastingdienst en een ongelijke verdeling van de gelden. Het kan eerlijker, eenvoudiger en meer eigentijds, stellen de belastingadviseurs. Er is volgens het RB ruimte om de regeling effectiever in te

 • Personalia | Exact stelt Louise Meijer aan als Chief Marketing Officer
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 8 oktober 2021 at 08:18

  Louise Meijer is gestart als Chief Marketing Officer (CMO) bij business softwareleverancier Exact. Met haar benoeming wordt ze onderdeel van het managementteam. Louise komt van VodafoneZiggo, waar ze Director Brand, Communications, Media & Corporate Social Responsibility (CSR) was. Bij VodafoneZiggo leidde Louise een team op het gebied van brand, mediastrategie, campagnes, content en activatie, studio,

 • Gerechtshof: box-3 heffing in strijd met Europees recht
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 8 oktober 2021 at 07:51

  De box 3-heffing is in strijd met het Europees recht, omdat het daadwerkelijk behaalde rendement op het vermogen lager is dan de in box 3 verschuldigde inkomstenbelasting. Dat heeft het gerechtshof Den Haag geoordeeld in een geschil over aanslagen inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen voor de jaren 2015 tot en met 2018. Het Haagse gerechtshof heeft in navolging

 • ‘Hybride werken bij veel werkgevers al praktijk, fiscale regels moeten duidelijker’
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 8 oktober 2021 at 07:42

  Tweederde van de bedrijven heeft al afspraken gemaakt over hybride werken. Bedrijven hebben vooral behoefte aan goede voorbeelden van hoe andere bedrijven dit met succes organiseren op de werkvloer en verwachten van Den Haag vooral heldere fiscale richtlijnen. Extra regels zijn wat veel werkgevers betreft niet nodig. Dat zijn enkele uitkomsten van onderzoek naar hybride