Actualiteiten

Mail JCS

Economie voor ondernemers

Mail JCS

Over de beurs

 • PayPal overtreft verwachtingen
  on 29 juli 2020 at 22:50

  (ABM FN-Dow Jones) PayPal heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, vanwege een stijging van het aantal online transacties te midden van de coronacrisis. Dit bleek woensdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse online betaaldienst.

 • Qualcomm presteert beter dan verwacht
  on 29 juli 2020 at 22:38

  (ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft het afgelopen kwartaal een fors lagere winst en omzet geboekt, vanwege de effecten van het coronavirus, maar presteerde desondanks beter dan verwacht. Dit bleek woensdag na publicatie van de resultaten over het fiscale derde kwartaal van het halfgeleider- en smartphonetechnologiebedrijf.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  on 29 juli 2020 at 22:13

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag zes van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. ING was met een winst van 1,0 procent de sterkste stijger. ArcelorMittal was met een verlies van 1,8 procent de sterkste daler.

 • Wall Street hoger gesloten
  on 29 juli 2020 at 22:06

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, nadat de Fed conform de verwachting zijn belangrijkste rentetarief handhaafde.

 • Total schrijft voor 8 miljard dollar af
  on 29 juli 2020 at 21:51

  (ABM FN-Dow Jones) Total gaat voor 8,1 miljard dollar afschrijven op zijn olie- en gas-assets, na een neerwaartse bijstelling van zijn prognoses voor de olieprijs als gevolg van de coronaviruspandemie. Dit meldde de Franse energiereus woensdag.

Mail JCS

Voor en over ondernemers

Mail JCS

Over juridische zaken

  Feed has no items.

Mail JCS

Over financiële zaken

  Feed has no items.

Mail JCS

Voor en over accountants

 • Feuilleton Professional in de knel (23): ‘Problems?’
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 29 juli 2020 at 16:33

  In de taxi begon Jan te foeteren tegen Dimitri. ‘Wat is dat nou, je hebt toch geld. Waarom gaf je Sergio dan geen bevestiging. Weet je wel wat voor flater ik heb geslagen? De schade die ik nu lijd is groot. Ik krijg nu met heel veel andere proposities ook problemen en dat komt door

 • Hof: woon-werkverkeer medewerkers accountantskantoor is privégebruik voor BTW
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 29 juli 2020 at 14:25

  Een groot advies- en accountantskantoor heeft bakzeil gehaald bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in een geschil met de fiscus over  de voldoening van omzetbelasting over het privégebruik van de auto’s van de zaak waarin medewerkers rondrijden. De mogelijkheid om locatie-onafhankelijk te werken vermindert weliswaar het aantal woon-werkkilometers, maar wijzigt het karakter van het woon-werkverkeer niet. Uitspraak:

 • RA die ‘piramidefonds’ Weststaete controleerde maand doorgehaald
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 29 juli 2020 at 12:50

  Een bij Baker Tilly werkzame RA heeft bij de Accountantskamer een doorhaling van een maand opgelegd gekregen. De controlerend accountant is volgens de tuchtrechter onvoldoende professioneel kritisch geweest bij zijn werk voor vastgoedobligatiefonds Weststaete en enkele gelieerde vennootschappen. Dat klemt volgens de Accountantskamer temeer omdat de financiële belangen van derden groot waren, aangezien door obligatiehouders

 • Bij veel bedrijven dreigt ingrijpen door betalingsproblemen
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 29 juli 2020 at 12:25

  Crisismanagers en interim-bestuurders verwachten een druk najaar door bedrijven die in moeilijkheden komen vanwege het aflopen van steunmaatregelen en betaalpauzes van banken. Dat blijkt uit een rondgang van het FD. De verwoestende impact van de coronacrisis wordt vooral in het derde en vierde kwartaal van dit jaar zichtbaar, voorspellen herstructureringsexperts. Diederik van den Biggelaar van adviesorganisatie

 • FIOD: verhullende constructies bij verbouwingen manege
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 29 juli 2020 at 11:58

  De FIOD heeft dinsdag drie woningen en drie bedrijfslocaties verspreid over de provincie Zuid-Holland doorzocht als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar niet-ambtelijke omkoping, verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. De FIOD heeft beslag gelegd op administratie, een contant geldbedrag van 60.000 euro, een manege en een vakantiehuis. Er zijn geen aanhoudingen verricht.  Verhullende

 

Mail JCS