Actualiteiten

Mail J.C.S

Economie voor ondernemers

 • Rapport: Groene waterstof in 2030 nog altijd duurder dan aardgas
  by ANP on 20 januari 2021 at 01:22

  De prijs van groene waterstof, de meest duurzame vorm van waterstof, is over tien jaar nog steeds duurder dan aardgas, meldt ABN AMRO woensdag in een rapport over groene waterstof. Het verschil wordt wel kleiner, maar nog altijd kan groene waterstof in 2030 niet goed concurreren met fossiele brandstoffen.

 • Britse vissers krijgen vanwege Brexit extra compensatie
  by ANP on 20 januari 2021 at 00:44

  Het Verenigd Koninkrijk trekt 23 miljoen pond (bijna 26 miljoen euro) extra uit om Britse vissers te compenseren vanwege teruglopende inkomsten in de uitvoer van vis door de Brexit. Het geld, dat verliezen die zijn opgelopen sinds 1 januari moet dekken, is bestemd voor het midden- en kleinbedrijf die een substantieel verlies kunnen aantonen in de export naar de Europese Unie.

 • Ondanks coronacrisis kwamen er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bij
  by NU.nl on 19 januari 2021 at 23:48

  Ondanks dat de coronacrisis er bij de horecasector flink inhakt, zijn er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bijgekomen ten opzichte van 2019. Het gaat om een toename van 5,2 procent. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

 • Beoogde nieuwe minister van Financiën VS wil meer investeren in economie
  by NU.nl/Reuters on 19 januari 2021 at 19:42

  De regering van de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden moet fors investeren in de economie van het land. Dat zei de nieuwe minister van Financiën, Janet Yellen, dinsdag tegen de Senaat. Dit is nodig om de gevolgen van de COVID-19-pandemie zoveel mogelijk te beperken. Ook vindt ze dat de nieuwe regering een harde lijn moet blijven volgen tegen China.

 • FedEx wil duizenden banen schrappen in Europa
  by NU.nl/ANP on 19 januari 2021 at 18:45

  Vervoersbedrijf FedEx wil in Europa tussen de 5.500 en 6.300 arbeidsplaatsen schrappen. Het gaat om banen bij het onderdeel FedEx Express. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Of er ook in Nederland banen verdwijnen, is nog niet bekend.

Mail J.C.S

Over de beurs

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  on 20 januari 2021 at 00:07

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinssaf vier van de negen AEX-genoteerde fondsen lager gesloten ten opzichte van het slot in Amsterdam. ASML steeg sterk, Aegon was de sterkste daler.

 • Wall Street sluit met winst
  on 19 januari 2021 at 22:55

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag met winst gesloten, geleid door technologie-aandelen, na een lang weekend vanwege Martin Luther King Day.

 • Sterk herstel abonneegroei Netflix
  on 19 januari 2021 at 22:36

  (ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar weer fors meer nieuwe abonnees verwelkomd, na een terugval in het derde kwartaal, terwijl de winst tegenviel. Dat bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van de overheid.

 • Envipco onderzoekt tweede beursnotering Oslo
  on 19 januari 2021 at 22:07

  (ABM FN-Dow Jones) Envipco Holding overweegt een tweede beursnotering aan de beurs van Oslo en opties voor financiering om de groeiplannen van het bedrijf te ondersteunen. Dat maakte de leverancier van recyclingsystemen dinssag bekend.

 • Bescheiden winsten op Wall Street
  on 19 januari 2021 at 20:35

  (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag op bescheiden winsten, na een lang weekend vanwege Martin Luther King Day.

Mail J.C.S

Voor en over ondernemers

 • Kennismaken met Ramona van den Bosch
  on 18 januari 2021 at 07:45

  In de rubriek ‘Even kennismaken met…’ leren we de beleidssecretarissen van MKB-Nederland en VNO-NCW beter kennen. Wie zijn ze en wat doen ze? Deze week: Ramona van den Bosch, die zich onder meer bezighoudt met mkb en ondernemerschap.

 • Kennismaken met Ton Ravesloot
  on 18 januari 2021 at 07:45

  In de rubriek ‘Even kennismaken met…’ leren we de beleidssecretarissen van MKB-Nederland en VNO-NCW beter kennen. Wie zijn ze en wat doen ze? Deze week: Ton Ravesloot, die zich onder meer bezighoudt met bodem- en grondwaterkwaliteit, geluidsnormen en het energielabel.

 • Kennismaken met Mirian Keuning
  on 11 januari 2021 at 08:30

  Kennismaken met Mirian Keuning

 • Het project: De MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland
  on 11 januari 2021 at 08:30

  Het project: De MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

 • Kennismaken met Anthony Stigter
  on 8 januari 2021 at 16:00

  In de rubriek ‘Even kennismaken met…’ leren we de beleidssecretarissen van MKB-Nederland en VNO-NCW beter kennen. Wie zijn ze en wat doen ze? Deze week: Anthony Stigter, die zich bezighoudt met gezondheidszorg en arbeidsmarkt.

Mail J.C.S

Voor en over accountants

 

Mail J.C.S