Actualiteiten

Mail J.C.S

Economie voor ondernemers

Mail J.C.S

Over de beurs

 • Bijna 33 miljoen coronabesmettingen in VS
  on 27 september 2020 at 09:04

  (ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe circa 32,8 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt zondag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

 • Half Sky Capital nipt groter in Basic-Fit
  on 26 september 2020 at 09:11

  (ABM FN-Dow Jones) Half Sky Capital heeft een iets groter belang in Basic-Fit gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 24 september 2020.

 • Meer dan 7 miljoen coronabesmettingen in VS
  on 26 september 2020 at 08:01

  (ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe circa 32,6 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt zaterdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

 • Beursupdate: AEX op Wall Street
  on 25 september 2020 at 22:12

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn vrijdag zeven van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

 • Wall Street goedgeluimd het weekend in
  on 25 september 2020 at 22:11

  (ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag flink hoger geindigd. De SP 500 sloot 1,6 procent in het groen op 3.298,46 punten en de Dow Jones index steeg 1,3 procent op 27.173,96 punten. De Nasdaq eindigde 2,3 procent in de plus op een slot van 10.913,56 punten.

Mail J.C.S

Voor en over ondernemers

 • Het project: Vitaal Bedrijf
  on 24 september 2020 at 12:45

  Fitte werknemers en meer werkplezier, productiviteit en rendement: genoeg redenen voor werkgevers om te investeren in

 • Even kennismaken met Jos Tholhuijsen
  on 24 september 2020 at 12:45

  In de rubriek ‘Even kennismaken met’ leren we de beleidssecretarissen van VNO-NCW en MKB-Nederland beter kennen. Wie zijn ze en wat doen ze? Deze week: Jos Tholhuijsen van het team fysieke omgeving en markten.

 • Even kennismaken met Dirk Jan Sinke
  on 24 september 2020 at 12:30

  In de rubriek ‘Even kennismaken met…’ leren we de beleidssecretarissen van VNO-NCW en MKB-Nederland beter kennen. Wie zijn ze en wat doen ze? Deze week: Dirk-Jan Sinke, die zich bezighoudt met fiscaal beleid, winstbelasting en het vestigings- en investeringsklimaat.

 • AP schept duidelijkheid over keten- en inlenersaansprakelijkheid
  on 24 september 2020 at 12:00

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft haar site aangepast over het verstrekken en vastleggen van gegevens in het kader van keten- en inlenersaansprakelijkheid. Ze schept hiermee duidelijkheid die we van harte toejuichen.

 • EU-herstelfonds: welke investeringen krijgen financiering?
  on 24 september 2020 at 11:30

  De Europese Unie stelt direct ongeveer 672 miljard euro beschikbaar in schenkingen en leningen om de Europese economie weer op gang te krijgen. Lidstaten krijgen een bijdrage uit deze Recovery and Resilience Facility op basis van de economische impact van de coronacrisis. Voor Nederland is dat, tussen 2021-2023, ongeveer 5,6 miljard euro. Een grote kans voor het bedrijfsleven om Europese financiering te ontvangen voor toekomstgerichte investeringen.

Mail J.C.S

Voor en over accountants

 • ‘Accountantskosten small caps zijn niet verdubbeld’
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 26 september 2020 at 09:42

  De kosten voor de jaarrekeningcontrole bij Nederlandse kleine en middelgrote beursfondsen zijn de afgelopen jaren explosief gestegen, meldde de Vereniging MidkapNL vrijdag. De belangenvereniging noemde de uitkomsten ‘schokkend en een overtuigend bewijs van marktfalen in de accountancysector.’ Dat ligt echter behoorlijk anders, betogen Prof. Dr. Jan Bouwens en Tjibbe Bosman (MSc) in een uitgebreide reactie

 • NBA gaat continuïteits- en fraudeverantwoording in controleverklaring verplichten
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 25 september 2020 at 17:39

  De NBA gaat de komende tijd ‘vanwege de zwaarwegende maatschappelijke belangen’ het accent leggen op fraude en (dis)continuïteit. De beroepsorganisatie gaat het accountants daarom op korte termijn verplichten om continuïteits- en fraudeverantwoording in de controleverklaring op te nemen. Dat kondigt voorzitter Marco van der Vegte aan in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Financiën,

 • Vijlbrief: fiscaal stimuleren van emissievrije auto’s niet ondoelmatig en duur
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 25 september 2020 at 17:22

  Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën is het niet eens met de Algemene Rekenkamer dat het fiscaal stimuleren van elektrische auto’s ondoelmatig en duur is en dat de klimaatwinst zeer beperkt is. Dat antwoordt Vijlbrief op Kamervragen van de leden Lodders, Dijkstra (VVD) en Omtzigt (CDA) over het rapport van de Algemene Rekenkamer ‘Autobelastingen als instrument’. Relatief

 • Ministerraad stemt in met wetsvoorstel plan van aanpak witwassen
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 25 september 2020 at 14:46

  Contante betalingen vanaf drieduizend euro voor beroeps- of bedrijfsmatige handelaren zijn straks niet meer mogelijk, gegevensdeling door banken, andere financiële instellingen en notarissen wordt makkelijker en er komt een wettelijke mogelijkheid voor gezamenlijke transactiemonitoring door banken. Dit staat in een wetsvoorstel waar de ministerraad op voorstel van minister Hoekstra van Financiën en minister Grapperhaus van

 • Veel werkgevers weigeren transitievergoeding uit te betalen
  by Redactie Accountancyvanmorgen on 25 september 2020 at 13:00

  Duizenden mensen die dit jaar zijn ontslagen krijgen geen transitievergoeding, terwijl dat wel wettelijk verplicht is. Dat blijkt uit een brede inventarisatie van het CNV onder leden in diverse marktsectoren, meldt de vakbond. Werkgevers zijn met de invoering van de WAB sinds 1 januari 2020 verplicht om vanaf de eerste werkdag een transitievergoeding mee te

 

Mail J.C.S