Historie

Johan Schless heeft aan de wieg gestaan van ESJ Accountants & Belastingadviseurs / ESJ Financial Engineering (van 5 tot 200 medewerkers).

Als mede-eigenaar van de ESJ-Groep, senior adviseur en kantoordirecteur heeft hij zijn sporen verdiend. Adviseren zit Johan Schless in het bloed!

Vanaf de start was Johan werkzaam vanuit de hoofdvestiging in Roosendaal. In de periode 1998-2014 heeft hij als directeur de vestiging in Bergen op Zoom opgezet en vorm gegeven. Daarna heeft hij kantoor gehouden vanuit de vestigingen in Roosendaal en Breda. Hij is regelmatig betrokken bij strategie en nieuwe activiteiten.

Johan Schless heeft zijn belang in de ESJ-groep verkocht, waaronder ESJ Holding, ESJ Financial Engineering, ESJ Accounting & Belastingen, ESJ Accountants & Belastingadviseurs, ESJ Audit & Assurance, ESJ Corporate Finance, ESJ Salarisadviesbureau, ESJ Pensioenadvies, Fact Financial Services, Fact Agro, Fact4U, Account Anders, VAT Business en andere dochterondernemingen.”

Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging | J·C·S advies partners

“De ervaring die Johan Schless in ruim 40 jaar heeft opgedaan als ondernemer en in zijn adviespraktijk heeft hem gevormd tot een breed georiënteerd, kundig adviseur en strategische/creatieve sparringpartner voor ondernemers.

Johan Schless is effectief in cijfers, analyses en (fiscale) optimalisering, maar denkt daarbij graag mee op strategisch- en commercieel vlak. Hij analyseert snel en is positief kritisch wanneer nodig. Hij gaat pragmatisch te werk en komt met slimme en creatieve oplossingen om het gewenste resultaat te realiseren voor zijn cliënt.

Belangrijke vraagstukken waar Johan Schless bij is betrokken als relatiebeheerder in zijn adviespraktijk en waarmee hij zijn ervaring, kennis en kunde heeft opgedaan, zijn onder meer: – van eenmanszaak, B.V. en DGA tot uitgebreide structuren – van starter of aankoop onderneming tot doorstart – van automatisering tot het voeren van financiële administraties – van investeringen tot overeenkomsten en  contracten – van dagelijks ondernemen tot specifieke ondernemersvraagstukken – van financiële verslaggeving en analyses tot  de jaarrekening en publicatie – van opzet juridische/fiscale structuur tot herstructurering – van belastingen, aangiften tot fiscale optimalisering  – van kostenbeheersing tot margeverbeteringen – van begrotingen tot fiscale en financiële planningen – van signaleren tot  indekken van risico’s, van aandragen tot oplossen – van luisterend oor en sparringpartner tot creatieve ideeën en strategie – van financiering tot vermogensplanning – van verkoop/overdracht tot liquidatie of opvolging en van de wieg tot de oude dag.

Naast een algemene MKB-praktijk met ondernemingen uit diverse branches (w.o. grootwinkelbedrijf, franchise, zeevisserij, landelijke formule keukenbranche, suiker- en cichorei industrie, beveiliging en meldkamers, telecommunicatie, apotheken en groothandel, mode, ontwerpers en modezaken, digital agency, marketing- en reclamebureau, reisorganisaties, diverse metaalbedrijven, landbouw en mechanisatie, kwekerijen, transport en opslag, autorijschool, IT-consultants (SAP), IT-hosting, elektronica en automatisering, managementconsultants, schilders en glasherstel, aannemers, paramedici en medici, onroerend goed, klusbedrijf, zzp-ers en vele andere bedrijven), heeft Johan Schless veelvuldig werkzaamheden verricht voor- en specialisaties verkregen in – groothandel – zakelijke en financiële dienstverlening – advocatuur – horeca – digital agency en marketing – vermogende dga’s (ondernemers/particulieren).”

‘ Johan Schless is effectief in cijfers, analyses en fiscale optimalisering, maar denkt ook graag mee op strategisch- en commercieel vlak. ‘

‘ hij analyseert snel en is positief kritisch wanneer nodig. ‘

‘ hij gaat pragmatisch te werk en komt met slimme en creatieve oplossingen. ‘

Diensten van J.C.S advies partners
Diensten van J.C.S advies partners